torsdag 15 oktober 2015

Inte tapper, inte självisk, inte falanglös. Divergent

Idag påbörjade vi arbetet med den individuella krönika ni ska skriva, och den som jag kommer att använda som underlag för terminsbetyget. Vi kommer att skriva vårt första utkast under morgondagens lektion samt torsdag och fredag nästa vecka. Bolla med fördel med varandra under arbetets gång och checka av mot listan på tavlan i salen så att alla delar finns med.

Ni som inte var med på lektionen idag kan läsa instruktionen här:

"Varför vi är som vi är, är inte enkelt att förstå. Är det generna, eller den miljö vi växer upp i som påverkar mest? I Divergent testas ungdomar för att se vilken falang de passar för. De utsätts också för stenhård träning för att passa in i sin nya falang. Divergenta passar i många falanger, och är inte lika lätta att påverka under träningen.

I klassen har ni jobbat med att skriva krönikor som ska publiceras på klassens egen blogg. Du kommer att tänka på Divergent som du just läst, och inte minst romanens bild av hur vi formas som personer.

Skriv din krönika. Förklara utförligt vad du tycker formar vår personlighet och identitet. Argumentera för din åsikt med stöd av personer och händelser i Divergent."

Ha det bra!

/Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar