fredag 6 november 2015

Franska v 46, 47, 48

Bonjour!
På tisdag har vi franskläxa att kunna, på korrekt och tydlig franska, beskriva vägen. Vi använder främst uttrycken allez, continuez och tournez. Alla ord vi behöver kunna finns utlagda på It's learning: MSPR-språkval franska - anslaget.

V 47 har vi muntligt prov hela veckan. Eleverna ska kunna berätta om Belgien utifrån mindmaps vi jobbat med. På provet kommer jag att visa en mindmap med svenska stödord och det utifrån dessa eleverna ska berätta på franska om Frankrike. Det är kunskapskravet muntlig framställning vi jobbar mot:
"I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt (E)/enkelt och relativt tydligt (C)/enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande (A) med fraser och meningar."

Medan jag plockar ut eleverna enskilt tittar övriga på film. Detta innebär att man en av dagarna i ca 10 min gör ett muntligt prov med mig. Övrig tid tittar man på film.

På torsdag v 48 är det dags för det skriftliga provet på kap 1a och 1b. Vi har gått igenom vad det innehåller men om man glömt så finns en lista på s. 49 i övningsboken. Vi har t o m possessiva pronomen på provet.

Bon weekend! / Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar